Outside the Wire (2021) Film İncelemesi

Gelecekte geçen bir filmden daha Merhaba!

Yıl 2036. İki deniz piyadesinin ölümünden sonra emre itaatsizlikle suçlanan drone pilotu Teğmen Thomas Harp (Damson Idris), ilk elden savaş deneyimi yaşayabilmesi için Doğu Avrupa’daki ölümcül bir savaş bölgesine atanır. Android subayı Captain Leo (Anthony Mackie) ile ortak olan ikili, Rus terörist Victor Koval (Pilou Asbæk) için bir ava çıkar.

OUTSIDE THE WIRE, ​Anthony Mackie ​as ​Leo, in OUTSIDE THE WIRE. Cr. ​Jonathan Prime​/NETFLIX ​© ​2020

Aksiyon filmlerine gelince Netflix’in kalitesi belki de tutarsız olarak tanımlanabilir. Geçen yıl The Old Guard filmiyle oldukça olumlu yorumlar alan Netflix bu kez de Outside The Wire ile dikiş tutturmayı denemiş. Mikael Håfström’ün yönettiği film daha çok orta halli bir emekle ortaya çıkmış Training Day temalı ama Terminatör atmosferinde geçen Gemini Man havasında bir film olmuş.

Filmin soluksuz geçen sahnelerine karşılık tıkanmaya yaklaşan senaryo Teğmen Harp ile Android subayı Leo arasında geçen konuşmalarla alevleniyor.

Daha önce yapıldı…

Outside the Wire ilk bakışta sıradışı bir yapım gibi gelebilir ama hayır. Bu daha önce yapıldı… 2015 yapımı Eye In The Sky ve yine 2015 yapımı Good Kill filmlerinde buna benzer senaryolar işlenmişti. Outside the Wire konunun gelecekte geçmesiyle olaya farklı bir bakış açısı katmaya çalışmışsa da başarılı olduğu pek söylenemez.

Akılalmaz çarpışma sahnelerinin yanında yürek yemişçesine kahramanlık oynayan Teğmen Harp ile 2036’da sıradışı bir yolculuğa çıkmak isteyenler filmi izleyebilir. Bu konuların sizi baydığını düşünüyorsanız 1 saat 55 dakikanızı yapacağınız diğer şeyler için ayırabilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...