Minecraft Crafting Rehberi

Oyuna ilk başladığınızda eliniz bomboş bir şekilde Minecraft dünyasına adım atıyorsunuz. Sizden yapmanız beklenilen şey envanteri açmak ve odun bulmak. Bu yazımda envanter hakkında kısa bir bilgi verip crafting denilen olayı Minecraft oyununda nasıl yapılacağını açıklayacağım.

Öncelikle envanteri açtığınızda karşınıza boş kutucuklar çıkacak ve üst kısımda şöyle bir alan yer alacak.

minecraft crafting

İşte bu alan crafting yapmamız için bize lazım olan kısım. Devam etmeden önce bunun bir de geniş ve kapsamlı olanına bakalım.

minecraft crafting

O da bu şekilde. Bu tip crafting kısmına ulaşmak için öncelikle çalışma masası yapmanız gerekiyor. Buna da kısaca rehberin ilerleyen kısımlarında değineceğim. Minecraft’ta crafting yapmanın mantığı aslında çok basit. Bulduğunuz veya topladığınız şeyleri envanterinizden sürükleyip buraya bırakmak. Sonucunda çıkacak olan şey de yanında beliriyor. Onu da sürükleyip envanterinize alıyorsunuz ve crafting işleminiz başarılı bir şekilde gerçekleşmiş bulunuyor.

minecraft crafting

Örneğin bu görselde kömür bloğu crafting alanına konularak 9 adet kömür elde edilmiş. Kömür bloğu da zaten 9 adet kömürden oluşuyor.

minecraft crafting

Bu görselde de çok açık bir şekilde elmas balta yapımını görebiliyorsunuz. Üretmek istediğiniz gerece en yakın dizilimi yerine getirdiğinizde ürününüzü alabiliyorsunuz. Burada da görüldüğü üzere 3 adet elmas taşın altına 2 adet tahta çubuk konularak balta elde edilmiş. Aynı şekilde elmas yerine taş konulsa taş balta elde edilecek. Son bir örnekle bu kısa rehberi sonlandırayım. Kestiğiniz odunu crafting alanına koyduğunuzda kalas alırsınız. Kalasları bütün kareleri dolduracak şekilde crafting alanına tekrar koyduğunuzda ise karşınıza çalışma masası çıkacaktır. Keyifli oyunlar.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...